Jeugd

Sport is goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Badminton is een gezonde en leuke manier om hier aan te werken en tegelijk wat energie kwijt te raken.

Training

Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom op maandag tussen 18.30 en 20.00 uur in Sporthal Belfort. Dorien Lups (oud jeugdlid en speelster in de eredivisie), vangt de kinderen op en leert ze alle basisvaardigheden. Zij krijgt daarbij ondersteuning van een enthousiaste groep vrijwilligers. Naast de training organiseren zij regelmatig leuke activiteiten zoals toernooitjes en uitwisselingen met andere clubs.

Spel en variatie

Hoe moet ik mijn racket vasthouden? Hoe sla ik een clear? Wanneer is een shuttle in of uit? Hoe gedraag ik me sportief op én naast de baan? Op speelse wijze leren de kinderen alle regels en vaardigheden. Na een korte warming-up gaan ze de baan op om oefeningen te doen. De training is zeer gevarieerd. Er is veel ruimte voor wedstrijdjes en (badminton)spelletjes. Om de kinderen extra te motiveren, kunnen ze diploma’s verdienen voor de vaardigheden die ze beheersen.

Jeugdcompetitie

Een echte wedstrijd is natuurlijk net even iets spannender. Jonge fanatiekelingen kunnen meedoen aan de jeugdcompetitie. Een leuke manier voor kinderen om toe te passen wat ze geleerd hebben, hun spel te verbeteren en om te leren gaan met winst en verlies. De wedstrijden worden in het weekend gespeeld. Thuiswedstrijden vinden op zondagochtend plaats in Sporthal de Geusselt. Interesse? Laat het weten!

Goede basis

Dat BC Rally een goede basis kan zijn voor een succesvolle badmintoncarrière bewijst (ex)jeugdlid, Dorien Lups. Dorien begon in 2002 als 7-jarig meisje bij onze club. Ze bleek een uitzonderlijk talent. Na een snelle groei werd ze in 2008 opgenomen in de nationale selectie. Meer weten? Bekijk haar site. 

 

 

FaceBookGoogle Plus

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten.  

Waarom lid worden?

  • Gezelligheid op en naast de baan
  • Complete, uitdagende sport 
  • Eenvoudig te leren
  • Spelen op een passend niveau
  • Trainen als je dat wilt
  • 2 x gratis en vrijblijvend proberen


Nieuwsgierig? Kom een keer langs!

Maak een afspraak 


Of volg onze introductietraining!