Jeugd

Sport is goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Badminton is een gezonde en leuke manier om hier aan te werken en tegelijk wat energie kwijt te raken.

Training

Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom op maandag tussen 18.30 en 20.00 uur in Sporthal Belfort. Onze jeugdtrainer vangt ze op en leert ze alle basisvaardigheden. Hij krijgt daarbij ondersteuning van een enthousiaste groep vrijwilligers. Naast de training organiseren we regelmatig leuke activiteiten zoals toernooitjes en uitwisselingen met andere clubs.

Spel en variatie

Hoe moet ik mijn racket vasthouden? Hoe sla ik een clear? Wanneer is een shuttle in of uit? Hoe gedraag ik me sportief op én naast de baan? Op speelse wijze leren de kinderen alle regels en vaardigheden. Na een korte warming-up gaan ze de baan op om oefeningen te doen. De training is zeer gevarieerd. Er is veel ruimte voor wedstrijdjes en (badminton)spelletjes. 

Gratis proberen

Voor een eerste kennismaking met de sport, de club en de leden, kun je 2 keer vrijblijvend komen spelen.

Jeugdcompetitie

Een echte wedstrijd is natuurlijk net even iets spannender. Jonge fanatiekelingen kunnen meedoen aan de jeugdcompetitie. Een leuke manier voor kinderen om toe te passen wat ze geleerd hebben, hun spel te verbeteren en om te leren gaan met winst en verlies. De wedstrijden worden in het weekend gespeeld. Thuiswedstrijden vinden op zondagochtend plaats in Sporthal de Geusselt. Interesse? Laat het weten!