“Badminton; typisch iets voor de camping…” Over de sport die wij met zoveel passie en inzet beoefenen, bestaan nogal wat misvattingen. Om die voor eens en altijd weg te nemen, organiseren we op 13 april een evenement. Een dag waarop iedereen kan ervaren hoe veelzijdig en uitdagend badminton is.

Gevarieerd programma
Met het evenement willen we onze sport promoten én spelers van clubs in de omgeving bij elkaar brengen voor een gezellige, sportieve ontmoeting. Iedereen die al badminton speelt of het een keer wil proberen is welkom. De dag krijgt een zeer gevarieerd programma met demonstraties, clinics en introductielessen. Daarnaast wordt er een gezelligheidstoernooi gespeeld en is er een markt voor informatie, advies en materiaal. Bert Jongen, wethouder van sport, zal de dag openen.

Samenwerking
We organiseren de dag samen met BC Gronsveld en BC Space Shuttle. De Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging levert ook een bijdrage. Zij zullen demonstraties geven van aangepast badminton. Daarnaast heeft Dorien, onze jeugdtrainster en eredivisiespeelster, haar naam verbonden aan het evenement. Badminton Nederland heeft het evenement mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage.

Help jij ook mee?
De komende maanden werken we het programma verder uit. Gaandeweg zullen we steeds meer verklappen over de onderdelen. Onder andere via een site en Facebookpagina. Ideeën en hulp zijn altijd welkom. We zoeken bijvoorbeeld nog mensen die op de informatiemarkt willen staan of willen ondersteunen bij de verschillende onderdelen. Daarnaast kun je helpen door simpelweg aanwezig te zijn!

Vragen?
Voor vragen, opmerkingen of ideeën kun je terecht bij Martijn. Of stuur een mailtje naar info@experiencebadminton.nl.